Waterburcht Pietersheim for kids

Opgelet! De Waterburcht is vanaf de herfstvakantie tot de paasvakantie enkel toegankelijk met een gids. Buiten deze periode kan je de Waterburcht vrij bezoeken tijdens de openingsuren.

Uit met Vlieg 2023 (afgelopen)

Schatten van Vlieg is een zomeractie voor families. In heel Vlaanderen verstoppen culturele en vrijetijdslocaties schatkisten. Deze kistjes zitten verstopt tussen de boeken in een bibliotheek, in de tuin van een museum, in een hoekje van een kasteel,... Ook de Waterburcht is elk jaar van de partij als 'gastheer' van een Schat van Vlieg.

Elk jaar is de actie gebaseerd op een thema. Vlieg zoemt vijf jaar lang in op de 5 zintuigen.  Dit jaar is "voel jij wat ik voel?" het centrale thema. En zoals de titel het zelf al zegt, staat hiermee het zintuig "voelen" in de kijker. Zintuigen zijn een toegankelijke manier om kinderen kennis te laten maken met de wondere wereld van kunst en cultuur. Onze activiteiten zijn universeel, vertrekken vanuit het kind zelf en zijn daarom te gebruiken op verschillende locaties. 

Praktisch 

Prijs 

  • Deelnemen aan UiTmetVlieg is gratis.

Wanneer?

  • UiTmetVlieg vindt plaats vanaf 1 juli 2023 t.e.m 31 augustus 2023.
  • Het spel is toegankelijk tijdens de openingsuren van de Waterburcht. 

Het laatste spel start om 16u00.

Ridders gezocht

Jan van Pietersheim beschermde zijn hele leven de geschiedenis van de Waterburcht en van zijn voorouders. Maar als ook Jan verdwijnt, gaan alle verhalen van de waterburcht en diens bewoners verloren. Daarom zoekt hij nieuwe heren van Pietersheim! 

Verken de Waterburcht met opdrachten uit het spelboekje en leer de Waterburcht en haar bewoners kennen. Alleen de beste burchtverkenners krijgen een gepersonaliseerde oorkonde van de Heren van Pietersheim.

Ondernemende mama's en papa's kunnen met hun spruiten een speurtocht te doen. Een handige brochure leid je samen met jouw kinderen naar de meest spannende plekjes van de Waterburcht. Via deze weg leren ze op een speelse manier de rijke geschiedenis van Pietersheim ontdekken. 

Praktisch 

  • Ridder gezocht in geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar 

Prijs 

  • Prijs: €3,00 
  • Beschikbaar tijdens de openingsuren van de Waterburcht.

Wanneer? 

  • Ridders gezocht is elke dag toegankelijk tijdens de openingsuren van de Waterburcht.

Parkeren 

  • Je kan gemakkelijk parkeren op de bezoekersparking op slechts 5 minuten wandelen van de Waterburcht.

Netwerk Open Monumenten

vzw Toerisme Lanaken is partner in het Netwerk Open Monumenten. Samen streven we ernaar om iedereen fan te maken van erfgoed en gasten aan te zetten om monumenten te bezoeken. Leden krijgen op vertoon van hun lidkaart €1,00 korting voor het gezinsspel 'Ridders Gezocht' (€2,00 i.p.v €3,00)

Lid worden

Naar top