Waterburcht Pietersheim for kids

Opgelet! De Waterburcht is vanaf de herfstvakantie tot de paasvakantie enkel toegankelijk met een gids. Buiten deze periode kan je de Waterburcht vrij bezoeken tijdens de openingsuren.

Uit met Vlieg 2023 (afgelopen)

Schatten van Vlieg is een zomeractie voor families. In heel Vlaanderen verstoppen culturele en vrijetijdslocaties schatkisten. Deze kistjes zitten verstopt tussen de boeken in een bibliotheek, in de tuin van een museum, in een hoekje van een kasteel,... Ook de Waterburcht is elk jaar van de partij als 'gastheer' van een Schat van Vlieg.

Elk jaar is de actie gebaseerd op een thema. Vlieg zoemt vijf jaar lang in op de 5 zintuigen.  Dit jaar is "voel jij wat ik voel?" het centrale thema. En zoals de titel het zelf al zegt, staat hiermee het zintuig "voelen" in de kijker. Zintuigen zijn een toegankelijke manier om kinderen kennis te laten maken met de wondere wereld van kunst en cultuur. Onze activiteiten zijn universeel, vertrekken vanuit het kind zelf en zijn daarom te gebruiken op verschillende locaties. 

Praktisch 

Prijs 

  • Deelnemen aan UiTmetVlieg is gratis.

Wanneer?

  • UiTmetVlieg vindt plaats vanaf 1 juli 2023 t.e.m 31 augustus 2023.
  • Het spel is toegankelijk tijdens de openingsuren van de Waterburcht. 

Het laatste spel start om 16u00.

Ridders gezocht

Word jij de volgende Heer of Vrouwe van Pietersheim? Ontdek het verhaal van de legendarische Waterburcht Pietersheim

Stap in de voetsporen van Jan van Pietersheim en ontrafel de geheimen van zijn geliefde burcht! Als hoeder van de geschiedenis heeft Jan zijn hele leven gewijd aan het bewaren van de rijke verhalen van de Waterburcht en haar illustere bewoners. Maar nu is het jouw beurt om de fakkel over te nemen en deze erfgoedschat te beschermen! 

Ga op ontdekkingstocht door de eeuwenoude gangen en kamers van de Waterburcht, voltooi uitdagende opdrachten uit ons spelboekje en leer alles over de fascinerende geschiedenis van Pietersheim! En voor degenen die hun kennis bewijzen, wacht een welverdiende titel als Heer of Vrouwe van Pietersheim, inclusief een gepersonaliseerde oorkonde! 

Maar wacht, er is meer! Voor avontuurlijke ouders en hun kleine ontdekkingsreizigers biedt onze speurtocht een perfecte gelegenheid om samen de mysteries van de Waterburcht te ontrafelen! Met onze handige brochure als gids kunnen jullie samen op zoek gaan naar de meest verborgen hoekjes en geheime plekjes van Pietersheim, terwijl je onderweg alles leert over de rijke geschiedenis van dit betoverende kasteel! 

Klaar voor een avontuur dat je nooit zult vergeten? Kom dan naar de Waterburcht van Pietersheim en ontdek de erfenis van Jan van Pietersheim! 

Praktisch

  • Ridder gezocht is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar 

Prijs 

  • Prijs: €3,00 
  • Beschikbaar tijdens de openingsuren van de Waterburcht.

Parkeren 

  • Je kan gemakkelijk parkeren op de bezoekersparking op slechts 5 minuten wandelen van de Waterburcht.

Netwerk Open Monumenten

vzw Toerisme Lanaken is partner in het Netwerk Open Monumenten. Samen streven we ernaar om iedereen fan te maken van erfgoed en gasten aan te zetten om monumenten te bezoeken. Leden krijgen op vertoon van hun lidkaart €1,00 korting voor het gezinsspel 'Ridders Gezocht' (€2,00 i.p.v €3,00)

Lid worden

Naar top