Waterburcht Pietersheim

Snuif het historische verleden op van de middeleeuwse Waterburcht. Via de zwevende loopbrug reis je terug in de tijd van ridders en jonkvrouwen. Bovendien word je bij het betreden van de binnenplaats getrakteerd op het prachtige groene uitzicht dat domein Pietersheim biedt. 

Bezoeken

Bezoek de waterburcht individueel of in groep. Het zwevende looppad maakt deze ruïne ook toegankelijk voor minder mobiele bezoekers. In het bezoekerscentrum kom je alles te weten over de geschiedenis van de ridders en jonkvrouwen die er vroeger woonden. Jonge bezoekers leven zich uit via diverse interactieve spelen. Sluit jouw bezoek af in de shop waar zowel kinderen als volwassen hun eigen souvenir in de wacht slepen. Wat dacht je van een eigen ridderhelm of zwaard? ook de strip van "Jan van Pietersheim is zeker en vast een blijvende herinnering aan jouw bezoek. 

Opgelet! De Waterburcht is vanaf de herfstvakantie tot de paasvakantie enkel toegankelijk met een gids. Buiten deze periode kan je de Waterburcht vrij bezoeken tijdens de openingsuren.

Groepsbezoeken

Wil je jouw bezoek aan de waterburcht een extra historische touch geven? Volg dan een rondleiding met een gids. Hij of zij vertelt je met veel plezier de wonderlijke verhalen van deze adellijke site. We delen de groepen in tot maximaal 25 personen per gids. Voor grotere groepen zetten we meerdere gidsen tegelijk in. Ook anderstaligen zijn welkom. De rondleiding valt eveneens in het Frans, Duits en Engels te volgen. 

Een rondleiding is op ieder moment van de dag, op iedere dag van de week mogelijk. Je dient wel tijdig te reserveren. Gemiddeld duurt een rondleiding 1.30u, maar kan ook ingekort worden. 

Jouw groepsbezoek reserveren kan via visit@lanaken.be of 089 712 120.

Praktisch 

Prijs 

  • Toegang tot de Waterburcht is gratis 
  • Rondleiding is €60,00 voor de gids

Parkeren 

Je kan gemakkelijk parkeren op de bezoekersparking op slechts 5 minuten wandelen van de Waterburcht.

Waterburcht huren voor evenementen

Wil jij de Waterburcht of één van haar accomodaties huren voor een evenement? Kijk dan hieronder verder voor alle informatie.

De prijzen in onderstaand overzicht zijn de dagprijzen. 

Waterburcht als eventlocatie 

Naar top