Wandelroutes door Kesselt

Wandelen in en rond Kesselt

De trage wegen in en rondom Kesselt zijn voor de meesten onbekend terrein. Daarom heeft gemeente Lanaken, in samenwerking met Regionaal Landschap Kempen en Maasland, Erfgoedkring Wiosello en Natuurpunt, maar liefst 3 wandelroutes ontwikkeld. Deze wandellussen laten de wandelaars kennis maken met het kleine dorpscentrum van Kesselt en het glooiend Haspengouws landschap. Door de variatie aan cultuur en natuur bezit deze wandelling een grootte belevingswaarde. 

Instapplaats 

De drie wandelingen starten elk aan het ontmoetingscentrum De Helle (A. Nelissenlaan 12, 3620 Lanaken). Bij de start tref je een groot wandelbord met de drie landschapswandelingen (3,7 km, 5,5 km en 6,8 km) op geprojecteerd. 

Signalisatie 

Alle drie de wandellussen zijn bewegwijzerd. Deze zijn gemakkelijk herkenbaar aan de houten palen met een rode driehoek, de blauwe diamant of de groene rechthoek.

Hoogtepunt(en) onderweg

Het hoogtepunt op de rode en blauwe route is de Kesseltse Kip, een kunstmatige heuvel gelegen tussen de dorpen Kesselt en Veldwezelt. Deze werd bij de aanleg van het Albertkanaal in de jaren dertig van de vorige eeuw aangelegd. De afgegraven grond werd op de westelijke oever ‘gekipt’. Het is nu een kleinschalig landschap waar tal van dieren en planten zich thuis voelen. Op de oriëntatieheuvel, één van de 14 Landmarks in de regio, krijgen de wandelaars een panoramisch uitzicht voorgeschoteld.

Naar top