Vakantiehuis domein Pietersheim

Prinselijk overnachten op een landelijke kinderboerderij? Het kan in het vakantiehuis op het 76-ha tellend, voormalig prinselijk domein aan de rand van het Nationaal Park Hoge Kempen waarvan Pietersheim één van de negen toegangspoorten is.

Het vakantiehuis, gelegen binnen de poorten van de kinderboerderij, biedt onderdak aan 65 personen. Dat maakt het vakantiehuis de geschikte plek voor een uitstap met grote groepen, verenigingen, scholen, families, etc. Bovendien kunnen de scholen die overnachten in dit royale verblijf deelnemen aan het boerderij -en natuureducatief aanbod.

De speeltuin biedt speelplezier aan meer dan 300 kinderen terwijl de nabijliggende sportterreinen (atletiekpiste, tennisplein, visvijver en fit-o-meter) de actieve verblijfsgast een sportief verblijf garandeert. De vele wandelingen, waaronder de kaboutertocht, en de aanwezigheid van de vele boerderijdieren bieden rust en ontspanning.

Accomodatie

  • 14 kamers (met 4 bedden) en 3 kamers (met 3 bedden).
  • 3 kamers zijn aangepast voor mensen met een beperking (3 hoog/laag bedden)
  • Eigen douche en toilet op elke kamer
  • 2 polyvalente ruimtes met zithoek, TV (digibox) en gezellige toog.
  • Professionele keuken (geschikt voor groepen tot 65 personen).
  • Digitale geluidsinstallatie
  • Kleine bibliotheekhoek
  • Ruim terras met een hangmattencombinatie om heerlijk te relaxen.
  • Het vakantiehuis ligt binnen de poorten van de kinderboerderij en op een paar stappen van de ruime speeltuin.

Tarieven en algemene voorwaarden 

Hier vind je alle informatie met betrekking tot  Prijzen en algemene voorwaarden vakantiehuis Pietersheim.pdf1,2 Mb(pdf)

Green Key

Het vakantiehuis Pietersheim is trotse bezitter van het Green Key Label. Green Key beloont uitbaters die hun steentje bijdragen aan een sociaalecologisch rechtvaardige samenleving.

Key uitbaters zijn nu al conform met de wetgeving van de toekomst, die steeds strenger wordt wat milieunormen betreft. 

Meer informatie over Green Key

Logiesdecreet Toerisme Vlaanderen 

Tot voor kort stond het vakantiehuis Pietersheim erkend onder het decreet "toerisme voor allen". Dit decreet vervalt en maakt plaats voor het Vlaams Logiesdecreet. Doordat dit decreet strengere maatregelen en vereisten heeft dan het "toerisme voor allen" decreet, dienden er enkele aanpassingen/verbeteringen te gebeuren. Hiervoor hadden we tijd tot eind 2025 om dit allemaal in orde te brengen. Echter hebben enkele ijverige kabouters op ons domein ervoor gezorgd dat ze dit decreet, anno 2023, nu al behaald hebben. 

Naar top