Tree of life

Breng tijdens jouw fiets -en wandelbezoek zeker eens een bezoek aan de "Tree of life" in Herbricht. Met dit kunstwerk van Mark Dion schenkt hij nieuw leven aan deze toch wel symbolische plek. De "Tree of Life", of in het Nederlands "de Levensboom" is als een reis door het verleden, het heden en de toekomst van de Maasvallei. De kracht van de natuur is het uitgangspunt van zijn kunstwerk.

The circle of life

Het kunstwerk, gelegen op de heuvel aan de oever van de Maas, is zo'n zes meter hoog. Ooit, in een ver verleden, was hier een zee, daarna een ijsvlakte, en nu de Maas. Met de tijd is de omgeving veranderd. Zo zijn er doorheen de tijd planten, dieren en insecten verdwenen, maar er kwamen ook nieuwe soorten bij. Dit zie je allemaal terug in de boom door de zestien beelden die stuk voor stuk te maken hebben met de ecologie, mythologie of geschiedenis van deze plek. Elk vertelt een verhaal. Met de Mosasaurus reis je 75 miljoen jaren terug in de tijd, toen er hier dinosaurussen leefden. De wolharige mammoet neemt je mee naar 10.000 V.C. Daarnaast zijn er ook dieren of insecten die nu in de Maasvallei leven. De bok met de zilveren kelk verwijst dan weer naar de 18de-eeuwse legende van de bokkenrijders, een plaatselijke roversbende.

Bekijk hier de 'making off' van de 'Tree of Life'.

Locatie 

De Tree of Life in Herbricht is makkelijk te bereiken via het wandel- en fietsroutenetwerk. Parkeren kan op parking 17, 18 of 19 van het wandelgebied Oud-Rekem. Volg van hieruit de ‘Kunst aan de Maas’-signalisatie op de wandel- of fietspalen. Stevige waterdichte wandelschoenen zijn aangeraden. 

Vind hier de precieze locatie van "The Tree of Life"

Naar top