Domein Pietersheim

Domein Pietersheim in Lanaken is een ware schat voor liefhebbers van natuur en geschiedenis. Gelegen te midden van weelderige bossen en groene velden, biedt dit domein een idyllische omgeving voor ontspanning en verkenning.

Een van de hoogtepunten van Domein Pietersheim is het imposante Kasteel Pietersheim, dat dateert uit de 16e eeuw. Het kasteel, omgeven door een gracht en prachtige tuinen, straalt een majestueuze grandeur uit en biedt een fascinerend inzicht in het verleden van de regio.

Voor natuurliefhebbers zijn de uitgestrekte bossen en weiden van het domein een waar paradijs. Verken de vele wandel- en fietspaden die door het landschap slingeren en geniet van de rust en sereniteit van de natuur. Het domein herbergt ook een kinderboerderij, waar jong en oud kunnen kennismaken met verschillende boerderijdieren en genieten van interactieve activiteiten. Bovendien biedt de buitenspeeltuin een waar speelparadijs voor groot en klein. 

Daarnaast is Domein Pietersheim de thuisbasis van het Waterburcht Pietersheim, een indrukwekkende burcht dat dateert uit de middeleeuwen. Dit goed bewaarde historische juweeltje biedt bezoekers de kans om terug te reizen in de tijd en de atmosfeer van lang vervlogen dagen op te snuiven.

Prinselijk overnachten op het domein kan dan weer in het vakantiehuis/verblijfscentrum dat op de kinderboerderij gelegen is. 

Kortom, Domein Pietersheim is een veelzijdige bestemming die geschiedenis, natuur en recreatie combineert op een prachtige locatie. Of je nu op zoek bent naar rustige wandelingen, culturele ontdekkingen of plezier voor het hele gezin, dit domein heeft voor elk wat wils.

A tot Z

Naar top