Premiumwandelingen

Wie 'premiumwandelingen' zegt, zegt Lanaken. Want Lanaken heeft niet één maar twee premiumroutes in haar wandelportfolio zitten. Een primeur van zowel Lanaken als België, want dit zijn de enige twee premiumwandelingen die je over heel België kan vinden.

Deze routes hebben het wandelkeurmerk in 2016 gekregen van het 'Deutsches Wanderinstitut', en zijn beoordeeld aan de hand van strenge kwaliteitscriteria. Dit zowel aangaande de kwaliteit van het omliggende landschap alsook de aard van de paden. 

Meer info over de premiumroutes

Wandelkaart kopen

De routes zijn perfect te bewandelen via de duidelijke bewegwijzering. Maar voel je je toch wat zekerder met een wandelkaart op zak? Deze zijn te verkrijgen in de Museumkerk (Oud-Rekem), Waterburcht (Lanaken) of in de kantoren van vzw Toerisme op de kinderboerderij. Controleer op voorhand zeker de openingsuren. Of koop alvast jouw exemplaar online.

Soorten premiumwandelingen

Geen betere manier om de natuur te verkennen tijdens een stevige wandeling. Op de meer dan 440 km aan wandelpaden, tref je ook de rode Premiumwandeling. Dat deze route het label dubbel en dik verdiend heeft, wordt snel duidelijk tijdens jouw tocht. 

Rode Premiumwandeling

De paarse Premiumwandeling, ook wel heidewandeling genoemd, heeft haar naam helemaal niet gestolen. Eind augustus, wanneer de heide in volle bloei staat, is dit één van de mooiste wandelroutes (11,4 km) binnen Lanaken en omstreken. 

Paarse Premiumwandeling

Naar top