Neanderthalers aan de Maas – De Canon van Limburg

Avansa Limburg en de dienst Toerisme Lanaken slaan de handen in elkaar voor een boeiende activiteit waarbij theorie en praktijk samenkomen. Gesteund met een basis aan theoretische kennis zal de deelnemer de uitleg op de site beter kunnen volgen en meer kunnen genieten.

Langs de oever van de Maas leefden onze neven de Neanderthalers. Het huidige Veldwezelt (Gemeente Lanaken) was een geliefde plaats om te bivakkeren. Hier konden ze namelijk gemakkelijk vuurstenen vinden om hun messen en puntsperen te maken. De Neanderthalers waren niet alleen slimme mensen, maar ook heel sterk. Dankzij hun intelligentie en bijzondere lichaamsbouw wisten ze twee ijstijden te overleven.

Kruip in de huid van de Neanderthaler, onze oersterke neef! Wist je dat twee tot vier procent van onze genen van hem afkomstig zijn? Dat zij grotere hersenen hadden dan wij? Kom! Samen maken we een ontdekkingsreis naar hun tijd en ontrafelen hun geheimen. Na een inleidende lezing in Waterburcht Pietersheim gaan we per fiets naar de Neanderthalersite Hezerwater in Veldwezelt.

Datum: 19 april 2024

Programma-voorstel:

  • 9u Lezing in het Kijkdoos
  • 10u30 vertrek naar de Neanderthalersite
  • 11u15 Rondleiding met gids in de Neanderthalersite
  • 12u30 vertrek naar Lanaken
  • 13u fietsen terugbrengen

Verzamelplaats: Parking Waterburcht - Waterstraat 52 3620 Lanaken, 3620 Lanaken 

Naar top