Fietsen in Nationaal Park Hoge Kempen

Het Nationaal Park Hoge Kempen is een prachtige omgeving om al fietsend te ontdekken. Schaduwrijke bossen, prachtige heides, rustige jaagpaden en grotendeels autovrije trajecten. Kortom, alles wat je nodig hebt op een prachtige zomerdag.

Met domein Pietersheim als toegangspoort, start al jouw fietsavontuur in het Nationaal Park Hoge Kempen. Het handige knooppuntensysteem van het fietsroutenetwerk maakt jouw fietstocht eenvoudig en flexibel. De blauwe bordjes zijn je gids onderweg. 

Fietsen doorheen het Nationaal Park Hoge Kempen

Er zijn twee manieren om jouw fietstocht te plannen: 

Ontdek meer

Fietskaart kopen

Op het toeristische kantoren sleep je één van de vele fietskaarten in de wacht of koop alvast jouw exemplaar online.

Prijs: €3,00

Mountainbiken

Houd jij eerder van avontuurlijk mountainbiken door een prachtig landschap? Ook voor jou heeft dit prachtig Nationaal Park voldoende in petto. Het bezit namelijk 200 km aan mountainbikepaden, verspreid over 8 lussen. De routes lopen over 98% over onverharde paden en zijn daarom geschikt voor bikers van elk niveau. 

Ben jij een echte die-hard mountainbiker en zie jij jouw uitdaging toch net dat tikkeltje grootser? Dan is er de marathontocht van 80km. Zwarte pijlen wijzen je de weg door de wilde natuur tussen Lanaken en Maaseik. 

Download hier de MTB-kaart

Naar top