Museumapotheek

In de hoek op de Groenplaats bevindt zich een pand uit 1820. Dit gebouw is gerenoveerd en ingericht tot een sfeervolle trattoria.  Een gedeelte van het gebouw is ingericht als museumapotheek met dokterskabinet.

Rekken en potten uit de 19de eeuw met authentieke producten, kruiden, oliën, pipetten en pillendraaiers vormen een originele verzameling in een prachtig kader. Daarnaast vind je uit de werkkamer van de dokter bijvoorbeeld ook nog een originele bevallingsstoel, bevallingstangen en zowaar lijkschouwersmateriaal. Verder kan je er ook nog een verzameling glazen en stenen potten, weegschalen, maat- en mengbekers, een tandartsstoel, een toonbank met lessenaar en diverse medische boeken bekijken.

Rondleiding

De Museumapotheek in enkel te bezoeken met gids. 

Tijdens de maanden juni, juli en augustus is de Museumapotheek iedere zondag geopend tijdens de "Open Zondagen"

Prijs

  • € 60,00 rondleiding met gids
  • € 2,00 toegang Museumapotheek

  • Kinderen < 6j: gratis 
  • Kinderen 6 - 12j: 50%
  • Kinderen > 12j: prijs volwassene

Reserveren

Reserveren kan telefonisch via 089 712 120 of stuur een mail naar visit@lanaken.be

Rondleidingen zijn mogelijk voor groepen vanaf 10 personen (maximum 25 personen per gids). Indien u toch wenst deel te nemen met een kleinere groep, wordt er alsnog een rondleiding voor 10 personen in rekening gebracht

Netwerk Open Monumenten

Toerisme Lanaken is partner in het Netwerk Open Monumenten . Samen willen we iedereen fan maken van erfgoed en warm maken om monumenten te bezoeken.  Leden krijgen op vertoon van hun lidkaart €1,00 korting op de cultuurbrochure van Oud-Rekem. (€ 2,00 i.p.v € 3,00). Dit boekje, met uitgebreide uitleg over alle monumenten in Oud-Rekem, is verkrijgbaar in het Toeristisch Infokantoor en de Museumkerk.

Lid worden

Naar top