Limburgse mikkeman

De betekenis van de Limburgse mikkeman

De Limburgse mikkemannen zijn een streling voor de tong van elke zoetebek, want het zijn namelijke zoete broodjes in de vorm van een man. De benaming "Mik" is afkomstig uit het Latijnse "Mica", wat kruimel betekent. Later werd deze benaming gebruikt om "luxe" brood aan te duiden. Nu bevatten ze onder andere parelsuiker, rozijnen, een vleugje kanaal en echte boter. 

Deze overheerlijke zoete broodjes kan je proeven in Nederlands en Belgisch Limburg. Echter kunnen ze per regio wel verschillen van vorm en samenstelling. 

Wist je dat "mikkemannen" traditiegewijs enkel gemaakt worden tijdens de eerste zondag van oktober t.e.m. Sinterklaas?

Waar te verkrijgen? 

De Limburgse bloedworst is te verkrijgen bij onze lokale bakkers. 

Meer informatie 

Meer informatie over de Limburgse mikkemannen? Of ben je op zoek naar overheerlijke gerechten? 

Klik hier

Naar top