Limburgse stroop

De betekenis van de Limburgse stroop

Limburgse stroop, eerder bekend als" Limburgse appel- of perenstroop" is een gevestigde waarde binnen de traditionele Limburgse keuken. Deze heerlijke stroop bestaat uit zorgvuldig gekozen vruchten en wordt gemaakt volgens eeuwenoude recepten.

De basis van de Limburgse stroop bestaat uit, vanzelfsprekend, appels of peren die afkomstig zijn van lokale Limburgse boomgaarden. Met uiterste nauwkeurigheid worden de vruchten geselecteerd op rijpheid en kwaliteit voordat ze worden verwerkt tot stroop. 

Het productieproces van de Limburgse stroop is een ambachtelijk gebeuren, waarbij dat de vruchten worden gekookt en vervolgens langzaam ingedikt tot een dikke, donkere siroop. Door de langzame kookmethode ontwikkeld de stroop zijn kenmerkende smaak en textuur. Gedurende het proces voegt men geen kunstmatige toevoegingen toe, waardoor de stroop zijn pure en natuurlijke karakter gewaarborgd blijft.

Kenmerkende smaken van de Limburgse stroop zijn zoetigheid en een vleugje karamel. Je kan stroop gebruiken op vers brood, op pannenkoeken of wafels alsook als ingrediĆ«nt in hartige gerechten zoals sauzen of stoofschotels. 

Waar te verkrijgen? 

De Limburgse bloedworst is te verkrijgen bij onze lokale leveranciers en supermarkten. 

Meer informatie 

Meer informatie over de Limburgse stroop? Of ben je op zoek naar overheerlijke gerechten? 

Klik hier

Naar top