De betekenis van de Limburgse leverworst
Dankzij de unieke smaak en ambachtelijke bereidingswijze vormt de Limburgse leverworst een ware traktatie voor alle fijnproevers en liefhebbers van unieke streekproducten.
De zorgvuldige combinatie van ingrediënten en traditionele bereidingsmethode die al generaties worden overgebracht maakt deze Limburgse leverworst zo speciaal. Het hoofdingrediënt is hoogwaardige varkenslever, vermengd met diverse specerijen en kruiden die deze karakteristieke smaakt van de Limburgse leverworst definieert.
Het "ambachtelijke" karakter van de leverworst komt echter pas tot uiting in het rijpingsproces. De leverworst dient enkele weken tot maanden te rusten, waardoor smaken de kans krijgen om diep door te dringen en de worst de gewenst structuur krijgt.
De Limburgse leverworst wordt meestal aangeboden in de vorm van een borrelplank, gecombineerd met brood en mosterd. Bovendien kan de leverworst gebruikt worden als specialiteit in traditionele Limburgse recepten.
Waar te verkrijgen?
De Limburgse bloedworst is te verkrijgen bij onze lokale beenhouwers zoals Slagerij Otten.
Meer informatie
Meer informatie over de Limburgse leverworst? Of ben je op zoek naar overheerlijke gerechten?