Kinderboerderij

Al meer dan 25 jaar is de kinderboerderij één van de leukste dagattracties in Belgisch Limburg. Het biedt een combinatie van educatieve en recreatieve mogelijkheden voor zowel jong als oud.

Boerderijdieren

Gezellig kuieren tussen de vele boerderijdieren … een belevenis voor elk kind. Op de kinderboerderij vind je paarden, varkens, ezels, kippen, konijnen, herten, eenden, gazen en koeien.

Het Huis van Lotte & Giel

Vergeet geen bezoek te brengen aan het Huis van Lotte & Giel, een kleinveestal voor konijnen en pluimvee. Je kan er verschillende rassen bewonderen terwijl diverse infopanelen en interactieve spelen meer duiding geven.

Voeding en verzorging

Veel bezoekers van de kinderboerderij bezoekers brengen met goede bedoelingen oud brood of keukentafelrestjes mee om aan de dieren te voederen. Alleen zijn de boerderijdieren hier echter niet bij gebaat. 

Verkeerd voedsel 

Vaak zit hier voedsel bij dat niet geschikt is voor ze zoals: koekjes, crackers, (beschimmeld) brood, ... Hier kunnen ze flink ziek van worden. Daarnaast kan het zorgen voor vervelende gedragsveranderingen. Bovendien trekt al dat extra eten ongewenste gasten aan zoals ongedierte.

Allemaal een eigen dieet

Alle dieren op de kinderboerderij volgen een aangepast dieet dat precies is afgestemd op wat het dier nodig heeft. Ook op het vlak van porties zorgen we dat ze met mate eten. Dit zorgt ervoor dat wij hun gezondheid perfect kunnen opvolgen en voorkomen dat ze ziek worden. Want dikke dieren zijn geen gezonde dieren. Bovendien is het wettelijk verboden om ze te voeren met keukenafval omdat het ziektes in de hand kan werken. 

Wat mag wel?

Geniet van hun aanwezigheid, neem samen met hen een leuke selfie. Maar laat het verzorgen aan ons over. 

Dierenarts 

Het welzijn van onze dieren staat voorop, dus omringen we de kinderboerderijbewoners met de best mogelijke zorg. 

Alle dieren - van groot tot klein - staan onder toezicht van Daniel Steffens. Hij onderzoekt en behandelt de dieren preventief om de drie maanden. Is er een dier in de tussentijd ziek of stellen we een probleem vast, komt de dierenarts zo snel mogelijk om de juiste zorgen zo snel mogelijk toe te dienen. 

Merk jij tijdens jouw bezoek een probleem bij een dier? Of heb je een vraag? Spreek dan één van onze medewerkers aan of mail ons via: visit@lanaken.be

Wil jij meer weten over onze dierenarts?

Surf dan naar: www.dierenartssteffens.be

Naar top