Kabouterpad

Waan je in het Lanakense sprookjesbos met het enige echte kabouterpad. Tijdens deze wandeling van 40.000 kaboutervoetjes, maak je kennis met de allerkleinste bewoners van ons domein Pietersheim. 

Kabouterbos

Sinds 2020 ontving ons kabouterbos tal van nieuwe bewoners zoals Jozef de verhalenboom, kabouter Warrie en kabouterkoppel Miep en Mo. Met de komst van deze kaboutervrienden zijn er tal van nieuwe kabouterhuisjes om te ontdekken. 

In het Pietersembos wonen verschillende kabouterfamilies. Ze leven in ondergrondse huisjes onder de wortels van dikke bomen. Ze laten zich zelden zien, maar als je héél stil bent, kom je onderweg misschien wel eentje tegen. 

Kabouteractiviteiten

Tijdens deze wandeling van 3 km worden de kinderen uitgenodigd om deel te nemen aan diverse spellen. Kleurrijke informatieborden geven meer uitleg. Zo kunnen de kinderen knutselen aan de grote familieboomstam, koken in de grote soepketel, knuffelen met Jozef de verhalenboom of gewoon lekker liggen dromen.

Kaboutermuts(en) 

Wist je dat kabouters grote puntmutsen dragen? Deze hebben een speciale betekenis. Alleen de echte kabouters dragen zo eentje. 

Wil jij ook zo een unieke kaboutermuts? Dan hebben we goed nieuws. De kabouters verkopen deze namelijk op de kantoren van vzw Toerisme, gelegen op de kinderboerderij. Voor slechts €4,00 bewandel jij het kabouterpad als een echte boskabouter. 

Startplaats(en)

  • Kinderboerderij, bij het grote kabouterhuis: Neerharenweg 12, 3620 Lanaken 
  • Aan de brug bij de Waterburcht: Waterstraat 52, 3620 Lanaken

Beiden startplaatsen volgen hetzelfde traject. Omdat je enkel de paaltjes hoeft te volgen, heb je geen kaart nodig. 

Het kabouterpad is steeds gratis toegankelijk.

Naar top