Hasselt

Visit Hasselt 

Met een diameter van slechts 800 meter, is alles in de binnenstad makkelijk te voet bereikbaar. In het centrum van Hasselt wordt je verrast met haar gezelligheid, goed verborgen steegjes en een gezellige sfeer. 

Haal jouw innerlijke Jani Kazaltzis of Loredana Falone naar boven in één van de diverse winkels en concept stores. Of laat je inspireren tijdens een bezoek aan het Modemuseum Hasselt. Ben jij eerder de nieuwe Piet Mondriaan? Ontdek dan de musea zoals Z33, Huis voor Actuele Kunst, Design en Architectuur. Past jou eerder het petje van de typische toerist? Dan is zeker het aanbod aan "themaroutes" echt iets voor jou. 

Verveling zal tijdens jouw bezoek aan Hasselt zeker niet in jouw woordenboek staan.

Ontdek Hasselt

Vervoer naar Hasselt

Hasselt is vanuit Lanaken gemakkelijk te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. Met de auto is het slechts 30 minuten rijden tot het centrum van Hasselt. Parkeren kan in één van vele betalende parkings in het centrum, of in de gloednieuwe parking Blauwe Boulevard waar je voor slechts € 10 een volledige dag kan parkeren. Wil je toch gratis parkeren? Dan moet je iets buiten het centrum parkeren bij de brandweer.

Meer informatie over parkeren in Hasselt vind je hier

Met de bus naar Hasselt

Vanuit Lanaken kan je gemakkelijk de Lijn nemen naar het centrum van Hasselt. De bushalte op het Kerkplein en het Cultureel Centrum Lanaken zijn de meest gecentraliseerde haltes. Plan jouw reis via de routeplanner

Meer informatie over reizen met de Lijn? Klik hier

Naar top