4) 3 en 4 juni: Fietstocht Graafschap Reckheim

Op zaterdag 3 juni en zondag 4 juni wordt in kader van het 400 jaar Graafschap Reckheim een sportief-culturele activiteit op poten gezet. Namelijk "fietsen langs 10 monumenten van het Graafschap Reckheim". 10 kleine of wat grotere monumenten of herinneringen aan dit Graafschap vormen de leidraad van een 66 km-tellende fietsroute door Rekem, Neerharen, Lanaken, Munsterbilzen, Hoeselt, Zutendaal en Kotem-Boorsem-Uikhoven. 

Praktisch

In de Museumkerk is vanaf 10.00 uur (tot 17.00 uu) gratis een plattegrond verkrijgen met de route en uitleg over de 10 monumenten. Door de route te scannen kan je deze op de GPS volgen. Je kunt de fietstocht het gehele jaar rijden op eigen initiatief en tempo. Alleen gedurende dit weekend is de route volledig uitgepijld met rood/witte pijlen. Bovendien zijn de monumenten tijdens dit weekend voorzien van extra historische uitleg. 

10 monumenten

Waar je zoals passeert? 

  • In Rekem passeer je de Petronellakapel uit 1620.
  • In Neerharen en Zutendaal kun je op zoek gaan naar grensstenen. 
  • In Munsterbilzen staat zelfs het wapenschild van de Rekemse grafelijke familie d'Aspremont-Lynden op het oude gemeentehuis.
  • Dit vind je ook in Hoeselt op de gedenksteen waar ooit een kasteel stond.
  • De plaats van de oude banmolen van het graafschap, of de herdenking van een moord in het graafschap en een herinnering aan de gebouwde Maasdijken in Uikhoven zijn andere herinneringen.
  • Tenslotte fiets je onder de Ucoverpoort in Oud-Rekem. 

Je kunt ook kiezen voor een ingekorte versie langs 8 monumenten (41 km). 

Meer informatie

Voor verdere informatie rondom het 400 jaar Graafschap kan je steeds contact opnemen met vzw Renovatie via 089 718 945 of motmansbrigitte@gmail.com

Downloads

Naar top