Fietsen

Dat Lanaken het hart van vier regio's is, valt niet te ontkennen. Als onderdeel van het schilderachtige RivierPark Maasvallei en het Nationaal Park Hoge Kempen, ontdek je in iedere windrichting wel enkele verborgen natuurparels. De gunstige ligging op de grens van Belgisch en Nederlands Limburg maakt dat Lanaken de ideale vertrekplaats is voor een fietsverkenning van beide Limburgen. 

Onderweg word je getrakteerd op een schouwspel aan wonderlijke natuur haal je een frisse neus en geniet je van de natuurlijke rust. Bovendien zou Lanaken, Limburg niet zijn als je er ook tal van pittoreske dorpen treft. 

Ondanks het feit dat Lanaken qua oppervlakte niet bijster groot is, herbergt het toch meer dan 60 km van het Limburg fietsroutenetwerk. Het gaat voornamelijk om verharde wegen, maar ook mountainbikers zullen er zich niet vervelen. 

Flirten met de grens

Recent zijn er nieuwe fietsroutes toegevoegd aan het reeds imposante netwerk. De eerste, Park Uilenspiegel gelegen tussen knooppunt 131 en 558. Als tweede, het Zouwdal tussen Veldwezelt en Smeermaas. Deze laatste is een absolute aanrader. Doordat je meerdere keren de grens van Belgiƫ en Nederland oversteekt, flirt je als het ware over de grens. Wil je weten hoe vaak je de grens passeert? Tel onderweg dan maar eens de grenspalen.

Vruchtbare fietsgrond

Lanaken al fietsend ontdekken is altijd een goed idee. Solo, met je fietsgenoten of als gezin. Niet voor niets wonen hier vele oud- en huidige wielerprofs.

A tot Z

Naar top