Limburgse bloedworst

De betekenis van de Limburgse bloedworst

"Zoervleisj", ook wel bekend als de Limburgse bloedworst is een erkend traditioneel streekgerecht en maakt een groot deel uit van de culinaire geschiedenis van de Provincie Limburg in Nederland en België. 

Het hoofdingrediënt van de Limburgse bloedworst? Uiteraard, bloed. Dit wordt gemengd met varkensvlees, spek, kruiden en allerlei specerijen zoals peper, kruidnagel, nootmuskaat en marjolein. Hierdoor krijgt de bloedworst zijn kenmerkende smaak. 

De Limburgse bloedworst wordt vaak geserveerd met traditionele bijgerechten zoals appelmoes, zuurkool of aardappelpuree. Juist die combinatie van zoet, zuur en hartig zorgt voor een spectaculair samenspel van smaken op jouw tong. 

"Zoervleisj" gaat verder dan enkel en alleen een gerecht, het is als het ware een pijler in de Limburgse cultuur en behoort tot het erfgoed. Men associeert het vaak met feestelijke gelegenheden zoals familiemaaltijden en lokale festiviteiten. Het is een culinair symbool van verbondenheid en traditie dat de smaakpapillen prikkelt. 

Waar te verkrijgen? 

De Limburgse bloedworst is te verkrijgen bij onze lokale beenhouwers zoals Slagerij Otten

Meer informatie 

Meer informatie over de Limburgse bloedworst? Of ben je op zoek naar overheerlijke gerechten? 

Klik hier

Naar top