De ALM-(fiets)route

Verleg je grenzen met deze bijzondere euregionale fietsroute, waarbij de prachtige Heuvelland-Fietsroute, RAVeL 39/38 en de Maasroute samenkomen in een boeiende lus van 120 km door het Nederlandse Heuvelland, het Land van Herve en langs de oevers van de Maas in Luik en Maastricht.

Je start je avontuur op de majestueuze Sint-Pietersberg in Maastricht, het beginpunt van de Heuvelland-Fietsroute. Van daaruit trap je 41,1 kilometer lang door het schilderachtige Nederlandse Heuvelland, richting de iconische Vaalserberg. Daar, op het Drielandenpunt waar Nederland, Belgiƫ en Vaals elkaar ontmoeten, begint het volgende hoofdstuk van je tocht. Hier pak je de RAVeL 39/38 op, die je 50 km lang naar het betoverende Luik leidt. Geniet onderweg van de weidse weilanden en kleurrijke boomgaarden van het Land van Herve terwijl je over de voormalige spoorlijnen 39 en 38 fietst, helemaal tot in Luik.

Vanuit Luik vervolg je je reis langs een deel van de betoverende Maasroute, terug naar de Sint-Pietersberg in Maastricht. Gedurende de 34 km tussen Luik en Maastricht word je vergezeld door de kabbelende Maas, waarlangs je de fascinerende Doorsteek van Caestert en het imposante Sluizencomplex Lanaye ontdekt.

Meer informatie over de ALM-fietsroute?

Naar top